Colegiul Psihologilor din România

Site-ul oficial al Colegiului Psihologilor din România

În ședința Consiliului Colegiului din data de 11 ianuarie 2019, Consiliul a hotărât să fie desemnați delegați din partea CPR în următoarele comitete EFPA:

A. Boards
- Board of Scientific Affairs
- Board of Educational Affairs
- Board of Ethics
- Board of Assessment

B. Standing Committees – SCs
- SC on Psychology and Health
- SC on Psychology in Education
- SC on Traffic Psychology
- SC on Disaster, Crisis and Trauma Psychology
- SC on Work & Organisational Psychology

Mai jos sunt prezentate câteva detalii despre obligațiile ce revin colegilor desemnați pentru ocuparea acestor poziții:
• Reprezentarea CPR în unul din comitetele EFPA reprezintă activitate în folosul comunității profesionale și nu este remunerată;
• Activitatea solicitată de la un reprezentant, în contextul mandatului de membru corespondent, nu presupune deplasarea la întâlnirile comitetului, ci păstrarea legăturii cu acest comitet, precum și contribuție de la distanță la activitățile respectivului comitet;
• Se așteaptă de la reprezentantul CPR un raport de activitate semestrial care să conțină detalii cu privire la: (a) activitățile comitetului, (b) evoluția acestor activități, (c) relevanța acestora pentru contextul României și (d) contribuția efectivă avută de reprezentantul CPR la activitatea comitetului.

Pentru selecția reprezentanților, înscrierile se vor realiza prin trimiterea unui CV și a unei scrisori de intenție (ambele în limba engleză), pe adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
O persoană poate reprezenta CPR doar într-un singur comitet, fiind posibilă astfel candidatura pentru o singură poziție.

În scrisoarea de intenție se va preciza explicit care este comitetul pentru care se face înscrierea, precum și caracteristicile care recomandă persoana înscrisă pentru poziția respectivă de reprezentare. Printre aceste caracteristici se vor menționa și descrie în mod direct cel puțin următoarele:
(a) expertiza persoanei înscrise la domeniul larg al comitetului pentru care se face înscrierea;
(b) contribuția persoanei înscrise la domeniul larg al comitetului pentru care se face înscrierea (de ex. prin intermediul unor publicații, documente de politică a profesiei, ghiduri de bună practică etc.);
(c) fluența în limba engleză și/sau alte limbi de circulație internațională;
(d) experiența anterioară în activități de reprezentare internațională a CPR sau a altor asociații, naționale sau internaționale.

Toți psihologii cu drept de liberă practică interesați în a ocupa una din aceste poziții sunt invitați să își depună candidatura, trimițând prin e-mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. un CV actualizat (Europass) și o scrisoare de intenție, ambele în limba engleză, până cel târziu pe data de 11 februarie 2019, toate candidaturile transmise urmând a fi afișate pe site-ul www.alegericpr.ro, Secțiunea Candidaturi EFPA. Ulterior, Conducerea Operativă, cu sprijinul comisiilor aplicative, va realiza selecția candidaturilor depuse și va comunica rezultatul selecției.

Vă mulțumesc anticipat pentru implicarea în acest demers al organizației noastre profesionale!

Cu colegialitate,
Ion Dafinoiu