Colegiul Psihologilor din România

Site-ul oficial al Colegiului Psihologilor din România

Colegiul Psihologilor din România a inițiat demersul de transmitere și promovare a propunerii legislative privind exercitarea profesiei de psiholog, reorganizarea și funcționarea Colegiului Psihologilor din România, în urma ședinței Consiliului Colegiului din 13.03.2019, for decizional care s-a exprimat în sensul continuării demersurilor instituționale.

În data de 18 martie 2019 reprezentanții Colegiului Psihologilor din România au fost invitați de domnul av. Daniel Fenechiu, membru al Comisiei juridice din Senatul României, să participe la o întâlnire în cadrul căreia să se discute despre oportunitatea creării unui cadru legislativ actualizat privind profesia de psiholog, întâlnire la care au participat senatori, reprezentanți ai tuturor grupurilor parlamentare.

În data de 20 martie 2019 reprezentantul legal al Colegiului Psihologilor din România, prof. univ. dr. Ion Dafinoiu, a transmis unui număr de 3 (trei) senatori proiectul de Lege, varianta transmisă incluzând toate amendamentele adoptate în cadrul ședinței Consiliului Colegiului.

Colegiul Psihologilor din România nu a solicitat ca proiectul de Lege să fie promovat în procedură de urgență, nu are aceste prerogative, în condițiile în care nu este inițiatorul acestui demers. Decizia privind promovarea proiectului în procedură de urgență sau procedură normală se va lua în ședința Biroului Permanent al Senatului României, prin vot.

În calitate de Înlocuitor de drept al Președintelui Colegiului Psihologilor din România, în perioada 01 – 12 aprilie 2019, voi consulta membrii Consiliului Colegiului, solicitându-i acestui for un vot pentru inițierea unui demers către Senatul României prin care proiectul de Lege să parcurgă un proces de promovare, care să nu includă un regim de urgență, astfel încât Colegiul Psihologilor din România, prin canalele oficiale, să poată centraliza toate amendamentele transmise de comunitatea profesională în perioada următoare.

 

Cu colegialitate,

Președintele Comisiei de deontologie și disciplină

Ramona Iocșa Pora

(Înlocuitor de drept al Președintelui Colegiului Psihologilor din România în perioada 01 – 12 aprilie 2019)