Colegiul Psihologilor din România

Site-ul oficial al Colegiului Psihologilor din România

 
 La multi ani, Romania! La multi ani, dragi psihologi!

 

Mesaj 1 CPR

 

 

 

Dragi colegi,

 
Suntem într-un moment de o mare importanță pentru noi toți: aniversarea a 99 de ani de la Marea Unire de la 1918. Intelectualitatea acelor vremuri, solidaritatea și voința poporului au făcut posibilă unirea tuturor provinciilor într-un stat unitar: România.
 
Anul 2017 a fost și este un an care va rămâne în istoria psihologiei românești. Este anul în care fiecare dintre Dvs. – prin implicarea și prin votul acordat celor care au crezut în schimbare, indiferent dacă acest lucru s-a manifestat în cadrul filialei sau la Convenția Națională din 15 iulie - ați contribuit la reconstrucția celei mai importante instituții pentru profesia noastră: Colegiul Psihologilor din România. Este anul în care, prin votul fiecăruia dintre Dvs. am pornit cu echilibru, cu dragostea pentru profesia noastră și cu speranța reconstrucției prestigiului și demnității profesiei noastre. Acest drum nu este ușor. O știam cu toții încă de la început. Dar am crezut și credem în aceste valori și principii, având ca sprijin buna noastră credință. Acest moment aniversar are darul să ne amintească de faptul că acum, mai mult ca niciodată, trebuie să rămânem solidari obiectivelor, valorilor și principiilor noastre, trebuie să demonstrăm că împreună reprezentăm o elită capabilă să își gestioneze singură soarta profesiei noastre de credință, trebuie să demonstrăm că putem fi partenerul de încredere al tuturor instituțiilor statului, cu care trebuie să cooperăm, pentru a contribui nu numai la modificarea în bine a reglementărilor referitoare la profesia noastră, ci și pentru a putea dezvolta acel cadru de normalitate în care profesia de psiholog să fie pusă acolo unde îi este locul, în elita profesiilor care pot contribui la sănătatea unei națiuni.
 
Vă transmit acest mesaj pentru că acum, mai mult decât oricând, avem nevoia de a fi solidari, a avea echilibru și a trata cu multă delicatețe și răbdare multele și dificilele probleme cu care se confruntă întreaga echipă a Colegiului Psihologilor din România și care are nevoie de aceste elemente.
 
Ca președinte, ca și coleg, vă asigur că întreaga echipă lucrează zi de zi la demersurile de preluare a sediului nostru, reținut abuziv, la demersurile necesare pentru modificarea tuturor documentelor de reglementare profesională, la acest proiect de reinstaurare a normalității în activitatea și profesia noastră.
 
Pentru toate acestea, doresc să vă mulțumesc Dvs., tuturor psihologilor din România, celor care credeți în proiectul nostru #restartCPR, să mulțumesc Comitetului Director și Consiliului Colegiului Psihologilor din România pentru susținere și pentru implicarea zi de zi în toate demersurile pe care le întreprindem pentru atingerea obiectivelor noastre, ale tuturor. Dacă începutul secolului al XX-lea a însemnat un nou început pentru România, acum este acel nou început pentru profesia noastră. Momentul în care vom putea spune „am reușit!” îl dorim să fie cât mai aproape. Seneca afirma că „în mare parte, succesul stă în voința de a învinge”! Lucrând cu oameni ca dumneavoastră, fiind solidari și având buna-credință a muncii în echipă - noi avem această voință și împreună vom învinge - astfel putem să credem că profesia de psiholog în România poate și va avea viitorul pe care îl merită. În numele întregii echipe de conducere a Colegiului Psihologilor din România, vă mulțumim pentru profesionalismul, echilibrul, răbdarea și susținerea Dvs.
 
La mulți ani, dragi colegi!
 
Președintele Colegiului Psihologilor din România
Prof. Univ. dr. Ion DAFINOIU