Colegiul Psihologilor din România

Site-ul oficial al Colegiului Psihologilor din România

 

La mulți ani fericiți!

Dragi colegi,

Vă mulțumim pentru 2017! Vă mulțumim pentru implicarea D-voastră, pentru încredere, pentru că ați ales să ne acordați sprijinul, pentru că sunteți alături de întreaga noastră comunitate care a făcut pasul către RestartCPR! Unitatea psihologilor reprezintă forța democrației în Colegiul Psihologilor din România.

Ați votat la Convenția Națională din 15 iulie 2017 o conducere a Colegiului Psihologilor din România responsabilă, asumată, curajoasă care, în pofida tuturor dificultăților cauzate de lipsa suportului structurilor administrative, a decis reluarea activităților specifice ale Colegiului.

Un mare obiectiv îndeplinit vizează preluarea de către conducerea aleasă în mod democratic a sistemului de securizare a actului profesional, numărul comenzile de timbre fiind un puternic indicator pentru implicarea D-voastră. Comenzile plasate de colegii din întreaga țară au depășit cele mai optimiste așteptări ale noastre, vă mulțumim că ne sunteți alături!

Toate comenzile de timbre profesionale care au fost validate până la data de 27 decembrie 2017 au fost expediate către D-voastră. Comenzile plasate și validate în perioada 27 – 31 decembrie 2017 vor fi expediate în 5 ianuarie 2018 și din 1 ianuarie 2018 pot fi plasate comenzi de timbre profesionale pentru luna februarie.

Vă reamintim că timbrele profesionale se pot comanda exclusiv pe site-ul www.alegericpr.ro, că toate comenzile validate se expediază exclusiv prin curierat rapid sau serviciile Poșta Română (pentru comenzile din localități ce nu sunt acoperite de serviciile de curierat rapid) la adresa menționată de D-voastră în formularul de comandă și se achită exclusiv în sistem ramburs.

Un alt obiectiv important a fost îndeplinit în 22 decembrie 2017, atunci când a avut loc ședința Comitetului director, ocazie cu care au fost validate 226 de forme de exercitare a profesiei de psiholog cu drept de liberă practică și 331 de atestate de liberă practică, atât pentru acces în profesie, cât și pentru schimbare de treaptă. De la reluarea activității comisiilor aplicative din cadrul Comitetului director al Colegiului, peste 1000 de psihologi sunt beneficiari ai activității acestor comisii.  

Anul 2017 a fost marcat și de importante acțiuni în instanță, de sentințe care demonstrează că dreptatea este de partea celor care luptă pentru democrație. Este foarte important să subliniem că toate activitățile Comitetului director și Consiliului Colegiului sunt realizate în deplină legalitate, principalul proces derulat până în prezent fiind cel în care fosta conducere a Colegiului Psihologilor din România a contestat legalitatea actelor emise în data de 10 aprilie 2017 și a solicitat suspendarea acestora, inclusiv a Convenției Naționale derulată în 15 iulie 2017. Această solicitare a fost respinsă de Curtea de Apel București ca fiind neîntemeiată prin sentința civilă nr. 2946 din 14 iulie 2017. Mai mult decât atât, deși aveau posibilitatea de a face recurs, fosta conducere a renunțat la această cale de atac, motiv pentru care hotărârea instanței a devenit una definitivă.

Tot anul 2017 a adus motive de bucurie nouă tuturor și, în special, angajaților care au fost concediați în mod abuziv de fosta conducere a Colegiului. Practic, toți angajații demiși de fosta conducere a Colegiului Psihologilor au câștigat în instanță!

Se încheie anul cel mai zbuciumat pentru profesia noastră, un an cu multe provocări, însă, cu siguranță și anul cel mai frumos pentru noi toți, anul în care am învățat să luptăm pentru profesia noastră, să credem în noi și să avem convingerea că împreună suntem acea forță care poate genera schimbarea.

Am reușit în 2017! Vom continua în 2018, vom rămâne la fel de motivați, de uniți, vom scrie noi pagini din istoria liberă a psihologiei românești!

 

La mulți ani fericiți!