Colegiul Psihologilor din România

Site-ul oficial al Colegiului Psihologilor din România

 

27 mai 2018 - Ziua Psihologului

 

Stimati colegi,

Data de 27 mai 2004 marca un nou inceput pentru comunitatea noastra profesionala, aparitia legii psihologului reprezentand acel moment in care, psihologii din intreaga tara, organizati in cadrul Colegiului Psihologilor din Romania, deveneau o profesie liberala, o profesie care isi castiga dreptul de a lupta pentru drepturile sale.

 Astazi, dupa 18 ani de la aparitia legii si prea multi ani in care nu au fost inregistrate progresele mult asteptate de intreaga comunitate, suntem din nou uniti, constienti de cat de mult trebuie sa muncim pentru a ne atinge obiectivele, responsabili si determinati sa reusim.

Colegiul Psihologilor din Romania este in plin proces de reconstructie, de reorganizare, de reorientare a prioritatilor spre comunitate si ne dorim ca o sarbatoare a psihologilor romani sa o putem organiza in acel moment in care, obiectiv, ne putem bucura de rezultatele pe care Colegiului Psihologilor le-a inregistrat pentru intreaga noastra comunitate.

Conventia Nationala programata pentru data de 22 septembrie 2018 va reprezenta un astfel de moment si doresc sa multumesc tuturor colegilor care muncesc pentru conceperea tuturor documentelor care vor intra in consultare publica, documente care vor readuce psihologia la acel nivel gandit si dorit acum 14 ani, odata cu aparitia legii.

Doresc intregii comunitati profesionale la multi ani, sa ramanem la fel de uniti, de implicati pentru atingerea obiectivelor, sa demonstram in continuare ca suntem o comunitate responsabila, matura, acea comunitate care poate aduce mult plus valoare in tara noastra.

La multi ani pentru fiecare zi in care suntem tot mai aproape de atingerea obiectivelor!

Cu colegialitate,
Ion Dafinoiu